Wandelroute Ter Vaart

De wandeltocht start via het wandelpad van woonproject Ter Vaart (Vaartstraat 2, Moen).

Op het einde van het wandelpaadje, wandel je verder over straat en sla je de eerste straat rechts af die over gaat op een tegelpadje. De volgende straat sla je links af om zo naar het centrum van Moen te wandelen. Hier wandel je door het gezellige dorpje met de kerk als centrale punt. Aan de kerk sla je rechts af en de volgende straat ook rechts, waarna je over de brug wandelt.

Net over de brug neem je de trap naar beneden en volg je de straat rechtdoor langs het water. Aan de rechterkant van de straat kan je tussen het groen verder wandelen.

Neem daarna de Ter Moude naar links en houd de hele tijd rechts aan tot je aan het Sint-Pietersbrugje toekomt. Van zodra je uit het Orveytbos komt, kan je kiezen welk pad je inslaat. Wij kozen om het eerste pad links te nemen en daarna het tweede pad rechts. Vanaf dat je uit het Orveytbos komt, houd je rechts aan om uit te komen aan het jaagpad en zo terug te keren naar het Sint-Pietersbrugje. Daar sla je links af en wandel je over de grote brug. Je ziet verder een tegelpad aan je rechterkant. Eens het eerste tegelpad uitgewandeld sla je rechts af waar de straat over gaat op een mini asfaltwegje. Zo kom je uit op de Sluislaan naast het water. Hier wandel je naar links en zie je voor jou al het speelbos. Daar ga je in en volg je het pad. Tussendoor is er een open ruimte om te genieten van het zonnetje op je gezicht. Je wandelt rechtdoor en volgt het pad door het laatste stukje bos.

 

Proficiat! Je hebt 8,5 km gewandeld!