Anzegemse ondernemers in de kijker!

​Maes Concept Immo doet voor Anzegemse ondernemers zijn uiterste best. We zetten dan ook graag Marketingboetiek en Podoloog Barbara in de kijker. Ontdek hieronder hun verhaal!

Marketingboetiek

 

Dag Evelyn, vertel eens wat meer over jouw zaak?

Ik ben in 2017 in bijberoep gestart met het ondersteunen van eenmanszaken en kleine kmo’s op gebied van marketing. Dat mag je heel breed zien: van algemene strategie tot copywriting, online adverteren, social media marketing … Het jaar daarop waagde ik de sprong naar het ondernemerschap als volledig zelfstandige. Corona leerde me om mijn diensten in vraag te stellen. Daarom heb ik mijn toenmalig bedrijf hervormd tot wat vandaag de ‘Marketingboetiek’ is, op basis van een vraag-leer-delegeer principe. Ondernemers kunnen nu niet alleen bij mij terecht voor ondersteuning maar ook voor marketingadvies en marketingopleidingen. 

 

Op zoek naar marketingondersteuning? Contacteer Evelyn via www.marketingboetiek.be.

 

Marketing boetiek Anzegem kantoor te huur
Het voelt als nieuw aan. Het is een nieuw canvas waar je mee start.
marketing boetiek anzegem kantoor te huur

Hoe ben je 'ondernemer' geworden?

Ik heb altijd voor grote bedrijven gewerkt zoals Bekaert, Vanmarcke en TVH waar ik mij telkens heel hard geamuseerd heb maar na een paar jaar het gevoel voor uitdaging kwijt ben geraakt. Zo kwam ik telkens uit op een dood spoor en werd ik eigenlijk een job hopper. Ik startte uiteindelijk in bijberoep op gebied van social media marketing en copywriting. Na 4 maand enorm te groeien moest ik de keuze maken en ben ik in hoofdberoep van voltijds naar 3/5de geëvolueerd. Achteraf heb ik nog geen enkele keer spijt gehad dat ik uiteindelijk volledig ben overgeschakeld op het zelfstandig zijn tot ik mijn belastingsbrief zie natuurlijk. Vooral de afwisseling vind ik super interessant. Zo leer ik zelf ook altijd iets bij. Ik sta ook voor een super persoonlijke aanpak.

 

Wie zijn momenteel jouw klanten?

Mijn klanten bevinden zich in tal van sectoren. Zo is er Bedlinnenopmaat.be, een webshop in beddengoed uit Harelbeke voor wie ik aan content marketing en online advertising doe. Cobli is ook zo’n webshop maar dan in raamdecoratie. Daar doe ik social media marketing voor maar ook e-mail marketing en SEO copywriting. Verder is er A&S in Waregem, gespecialiseerd in automatisatie en toegangsbeheer of CCV, die betaaloplossingen aanbiedt of Boomkwekerij Van Colen in Deerlijk. Veel variatie dus. 

 

Wat heeft jou in Anzegem gebracht?

Ik heb, samen met mijn partner en dochter, bijna 8 jaar in Deerlijk gewoond. We verhuisden een dik jaar geleden naar het rustige Anzegem. Mijn bureau in thuis was niet afgescheiden en door de groei van de zaak heb ik iemand die mij twee halve dagen per week ondersteunt. Hierdoor ben ik gaan zoeken naar kantoorruimtes. In Waregem betaal je al snel super veel geld als kleine zaak.

 

Hoe ben je op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor jouw zaak?

In Waregem betaal je je blauw als kleine zelfstandige, waardoor Anzegem, vlak bij huis een logische keuze was. Heel toevallig moest ik naar het tankstation en zag ik de communicatie langs de baan van Maes Concept Immo. Ik ben thuis gekomen en direct naar de website gegaan.

Wat is de meerwaarde aan het kantoor in de Statiestraat?

Mijn kantoor is op een minuut van mijn huis. Als er iets is, sta ik snel thuis. Bovendien is de ruimte aangenaam en kan ik het inrichten met twee bureaus en een vergadertafel. De locatie, een drukke baan met visibiliteit, is echt top. De zaakvoerder van Maes Concept Immo en Isabelle hebben het mij echt verkocht als een community. Iedereen leert iedereen kennen, wat zorgt voor kruisbestuiving. Zo ben ik niet meer echt alleen en kan ik eens een babbeltje slaan. En de prijs is natuurlijk ook echt een meerwaarde.

 

Hoe heeft Maes Concept Immo je ondersteunt tijdens je zoektocht en uiteindelijke keuze?

Initieel was mijn oog gevallen op een bepaalde ruimte, wetende dat die iets te groot ging zijn. Maes Concept Immo vertelde mij dat er nog een kleinere ruimte was die geschikter was voor mij. Het voordeel is dat de ruimte zeer licht ingericht is en volledig gerenoveerd. Het voelt als nieuw aan en is een nieuw canvas waar je mee start. Ik ontving veel informatie over hoe het werkt, de kost met de provisies erbij… Zo was het gemakkelijker om een beslissing te nemen. Ook het concept om jonge, startende en lokale ondernemers te steunen door betaalbare kantoorruimte aan te bieden, is echt een super idee. Ik heb ernaar verlangd om effectief een fysieke deur achter mij te kunnen dichttrekken na een (zware) werkdag. Het zal vreemd aanvoelen maar is tegelijkertijd een opluchting. 

 

Wat is het voordeel om te huren?

Er zijn voor mij twee grote voordelen:

1) Een dienstverleningsbedrijf als het mijne kan heel weinig onkosten maken. Het feit dat ik nu met maandelijkse huur onkosten kan inbrengen is interessant.

2) Doordat de huur elke zes maand opzegbaar is, hang ik niet voor lange termijn (3, 6 of 9 jaar) aan iets vast. Zeker in deze onzekere tijden is dat echt wel handig. Het is ook geen grote investering. Anders is dat een blokkade op uw bedrijf.

 

Interesse om een kantoor te huren in Anzegem? Contacteer ons via [email protected]!

Kantoor te huur Anzegem
Effectief een fysieke deur achter u dicht kunnen trekken, was iets waar ik naar verlangde.

Podoloog Barbara

 

Dag Barbara, vertel eens wat meer over jouw zaak?

Ik vind dat meteen een moeilijke vraag. Misschien is het slim om eerst podologie te schetsen, want dat is niet bij iedereen even duidelijk. Wij gaan ons eigenlijk focussen op het onderste lidmaat. Dat zijn de voeten, de knieën, de heup, de rug maar voornamelijk de voeten. Het ene deel is meer biomechanisch gericht, hierbij gaan we een volledig onderzoek doen aan de hand van biomechanische metingen, klinisch onderzoek, een analyse via de rs-scan en een stap - en/of looponderzoek met indien nodig het opstarten van podologische zolen of aanpassingen aan voorgaande zolen. Maar hierbij kan advies, oefeningen of doorverwijzing ook een optie zijn. Een andere pijler binnen podologie is meer medisch gericht met het behandelen van nagel - en/of huidklachten van de voeten, zoals ingegroeide teennagels, likdoorn, het maken van silicone ortheses of vilttherapie. Maar evengoed een gewone voetverzorging. Ook diabetische screening behoort tot het takenpakket binnen de podologie. Daarnaast geef ik ook schoenadvies en andere adviezen. Dit is eigenlijk podologie kort samengevat.

 

Op zoek naar een podologe? Maak online je afspraak via www.podoloog-barbara.be

 

Hoe ben je 'ondernemer' geworden?

Ik ben afgestudeerd in 2014. Eerst ben ik in een bedrijf gestart als podoloog en heb daar 6 jaar gewerkt. Tijdens mijn periode als werknemer voelde ik dat dit niet meer helemaal mijn ding was, ik miste uitdaging, variatie plus het was heel ver. Ik was al zelfstandig in bijberoep en voelde dat het wel drukker begon te worden. Mensen in mijn omgeving hebben mij enorm warm gemaakt en mij uiteindelijk dat laatste zetje die ik nodig had gegeven om als ondernemer aan de slag te gaan.

 

Wat heeft jouw in Anzegem gebracht?

Mijn huis en mijn man. We wonen hier op 400 meter van de praktijk. Door te werken in de gemeente waar ik woon leer ik meer mensen in Anzegem kennen. 

 

Hoe ben je op zoek gegaan naar een nieuwe locatie voor jouw zaak?

Ik heb vooral online gezocht. De oma van mijn man woont hier ook aan de overkant en vertelde ons dat het waarschijnlijk te huur ging komen.

Wat is de meerwaarde aan het kantoor in de Statiestraat?

Goed bereikbaar, heel goede ruimtes en goed onderhouden, gratis parking, veel passage wat echt positief is als je ondernemer bent. Het is leuk dat er verschillende ruimtes en ondernemers zijn. Zo leer je hen ook kennen. Het voelt hier ook echt aan als nieuw en ik heb genoeg plaats voor een loopband, behandeltafel, bureau en genoeg ruimte om te stappen. Binnenkort komt er ook nog een wachtzaaltje in de gang.

 

Wat is volgens jou het voordeel om te huren?

Sinds augustus ben ik volledig zelfstandig en heb ik dit thuis geprobeerd, maar dat is te klein. Ik vond het een beetje te riskant om direct iets te kopen. Dus eerst huren en als het goed gaat, kan je gemakkelijk je overeenkomst opzeggen. De risico's zijn ook minder groot als je huurt dan wanneer je koopt, zeker als beginnende ondernemer.

 

Hoe heeft Maes Concept Immo je ondersteunt tijdens je zoektocht en uiteindelijke keuze?

Ik was eigenlijk in twee ruimtes geïnteresseerd, boven en beneden, maar dat is niet makkelijk voor mensen die minder mobiel zijn. Maes Concept Immo heeft mij in een positieve vibe overtuigd om het effectief te doen. Ik zie al meteen dat het in mijn voordeel speelt door de zichtbaarheid aan de straatkant. Daarnaast hebben ze mij ook de tijd gegeven voor de boekhouder en de bank. Soms moet je durven springen en ik ben blij dat ik gesprongen heb.

Soms moet je durven springen en ik ben blij dat ik gesprongen heb.

Interesse om een kantoor of praktijkruimte te kopen of te huren? Contacteer ons via [email protected]!