Nieuws

Lancering nieuwbouwproject L'Eglize in Anzegem centrum

We lanceren met trots ons nieuw project pal in het centrum van Anzegem: L'Eglize. Kom je voorbij L’Eglize, dan ontdek je 4 ruime gelijkvloerse handelspanden die opvallen in het straatbeeld en een meerwaarde voor de buurt bieden. Hoe gezellig is het niet om samen met vrienden, familie of buren een koffietje te drinken op het terras van de brasserie? Daarnaast vind je er 21 appartementen met 2 tot 3 slaapkamers.
Lees verder

Vastgoedavond: Het belang van een EPC bij verkoop & verhuur

Zit je met vragen rond energiezuinigheid, hoe je jouw EPC kan verbeteren of over de indexatie van je huur? Schrijf je dan zeker in voor de vastgoedavond 'Het belang van EPC bij verkoop & verhuur' met gastspreker Mike Desimpelaere.
Lees verder

Meeneembaarheid registratierechten: voorwaarden en toepassing

Bij de aankoop van grond of van een woning moeten meestal verkooprechten (de zogenaamde registratierechten) betaald worden. Wat gebeurt er als je daarna een nieuwe woning aankoopt? Moet je op deze aankoop opnieuw verkooprechten betalen of is er een compensatieregeling voorzien?
Lees verder

10 nieuwe vastgoedregels sinds 1 januari 2023

Het jaar 2022 is er eentje voor in de geschiedenisboeken. De oorlog in Oekraïne en Covid-19 eisten hun economisch tol. De energie- en materiaalprijzen schoten de hoogte in, onzekerheid over levertermijnen en iedereen werd gemotiveerd om steeds energiezuiniger en duurzamer te wonen en leven. Is er beterschap op komst? Met een eerste stap in 2023, willen jullie graag weten wat dit nieuwe jaar met zich mee brengt. Wij zochten het voor je uit.
Lees verder

Alles wat je moet weten over de nieuwe maatregelen rond huurindexatie

Het Vlaamse Parlement keurde de regelgeving voor beperkte huurindexatie voor energieverslindende woningen goed. De maatregel trad meteen in werking en geldt dus van 1 oktober 2022 tot 30 september 2023. Dit is van toepassing op alle woninghuurcontracten, uitgezonderd voor studentencontracten. Deze wijzigingen roepen meteen heel wat vragen op, die we voor jullie beantwoorden om duidelijkheid te scheppen.
Lees verder

Asbestafbouw tegen 2040 begint nu

De Vlaamse regering stelde een actieplan op met aandacht voor de asbestafbouw. Zo willen ze de bevolking wakker schudden en wijzen op de gezondheidsrisico’s die asbest met zich meebrengt. Het asbestattest zal de Vlaamse regering ook helpen bij het behalen van hun streefdoel, namelijk een asbestveilig Vlaanderen tegen 2040.
Lees verder

Nu 3 jaar de tijd om oude woning te verkopen bij ingrijpende renovatie van nieuwe woning

Vlaams minister van Wonen Matthias Diependaele bevestigt dat je bij een grondige renovatie van een nieuwe woning, je vanaf nu niet 2 maar 3 jaar de tijd krijgt om je oude woning of bouwgrond te verkopen aan het verlaagde tarief van 1% registratierechten. De bewuste regeringsamendementen werden afgelopen vrijdag goedgekeurd en moeten nu enkel nog langs het Vlaams Parlement passeren.
Lees verder

Het asbestattest verplicht bij elke eigendomstransactie vanaf 23 november 2022

Je herkent het waarschijnlijk wel: Je bezoekt een huis, je merkt dat er golfplaten op het bijgebouw liggen en er rinkelt meteen een belletje. Zou er asbest in verwerkt zijn? De Vlaamse overheid streeft tegen 2040 naar een asbestveilig Vlaanderen. Vanaf 23 november 2022 start het daarom met het in kaart brengen, opsporen en laten verwijderen van asbest in Vlaamse gebouwen en woningen. Het asbestattest moet hierbij helpen.
Lees verder

Vastgoedavond: Ik wil een huis kopen, wat nu?

Op dinsdag 8 maart om 19u gaat de vastgoedavond Ik wil een huis kopen, wat nu? door. Je wordt volledig ondergedompeld in de vastgoedwereld door Maes Concept Immo, BNP Paribas Fortis en Notariskantoor Saey & Taelman & Degandt. Als afsluiter eindigen we met een netwerkdrink met een hapje en een drankje.
Lees verder

De schatter bepaalt hoeveel je mag lenen

Vanaf 1 januari 2022 zal je hypothecaire lening niet langer toegekend worden op je bod op een woning, maar op de geschatte waarde van deze woning. De woning die je wenst te kopen, dient dus geschat worden door een erkende schatter vooraleer de bank je een lening kan toezeggen. Ontdek de voordelen van deze aanpassing.
Lees verder

EPC aanpassingen in 2022

De start van het nieuwe jaar brengt heel wat veranderingen met zich mee, ook voor de immosector. En 2022 belooft een jaar vol nieuwigheden te worden. Wij gidsen je er stap voor stap door, te beginnen met de wijziging inzake EPC-certificaten.
Lees verder

SmartOne concept, wat is dat?

SmartOne is compact en betaalbaar, zonder aan wooncomfort te moeten inboeten. Het is een ‘smart’, compact en vooruitstrevend concept met een vernieuwde hedendaagse interieurinrichting voor wie slim en betaalbaar wil wonen.
Lees verder

Anzegemse ondernemers in de kijker!

​Maes Concept Immo doet voor Anzegemse ondernemers zijn uiterste best. Ontdek meer hierover in dit blogbericht.
Lees verder

De 3 veranderingen in vastgoed in 2021

Het nieuwe jaar starten met goede voornemens? Ook wij doen hieraan mee! Wij willen jullie nog beter informeren over de laatste nieuwtjes in de vastgoedwereld. Ontdek de drie veranderingen in vastgoed in 2021.
Lees verder

Maes Concept Immo coronagids

Op zoek naar een nieuwe woning? Dit kan nog steeds met de nodige maatregelen. Lees alle maatregelen hieronder.
Lees verder

Op zoek naar een nieuwe thuis? Het kan nog altijd, want wij werken verder!

Het Corona-virus blijft een invloed uitoefenen op onze leefwereld. Bij Maes Concept Immo vinden we het belangrijk om de gezondheid van onze klanten en medewerkers voorop te plaatsen. Lees hier de nieuwe maatregelen!
Lees verder

Wandelroute Ter Vaart

Coronacrisis? Het ideale moment om met het gezin een grote wandeling te maken! Wij zochten de mooiste plaatsen van Moen voor jullie uit.
Lees verder

Waarom het nu het moment is om te investeren

Lenen is nog nooit zo goedkoop geweest en sparen brengt niks meer op. Het ideale moment om te investeren. Ontdek er alles over!
Lees verder

Ontdek alles over VoltA op 14 maart van 9 tot 12u

Kom op 14 maart van 9 tot 12u langs op kantoor om plannen, prijzen en beelden van het nieuwbouwproject VoltA te bekijken.
Lees verder

Je bent verliefd! Je wil samenwonen en een huisje kopen. Wat nu?

Het onderscheid tussen feitelijk en wettelijk samenwonen is van belang bij de aankoop van jullie nieuwe thuis. Om jullie keuze te vergemakkelijken hebben we de aspecten van beide samenlevingsvormen voor je opgesomd.
Lees verder

Dit verandert er vanaf 1 januari 2020

Voor wie in Vlaanderen een woning koopt én voor wie al wooneigenaar is, verandert er heel wat vanaf 1 januari 2020. Wij zetten vijf belangrijke wijzigingen voor u op een rijtje.
Lees verder

Winnaars (ver)bouwbeurs

Wat een top weekend! Niet alleen brachten vele geïnteresseerden een bezoekje aan de beurs, ook wonnen drie bezoekers een prijs! Ontdek welke prijs de winnaars in ontvangst namen.
Lees verder

Maes Concept Immo opent extra kantoorruimte in Waregem

Niet getreurd, wij blijven jullie nog steeds ontvangen in de Nieuwpoortstraat 14 in Anzegem.
Lees verder

Nieuw project 'Ter Vaart' te Moen

Landelijk wonen in Moen langs het kanaal Bossuit-Kortrijk. Ontdek meer over dit project!
Lees verder

Maes Concept Immo op Focus-WTV! Bekijk de reportage op onze homepagina!